U

Barlangfürdő és más fürdők


A Miskolctapolca Barlangfürdő**** a város nemzetközi hírnévnek örvendő attrakciója. A természet csodája Európa közepén. Egy olyan barlangi labirintus, amely medencék sokaságából áll. A fürdőhöz szaunapark is tartozik, mely télen-nyáron várja a lazítani vágyókat. Az Aquaterápia részlegen különböző frissítő masszázsok és kezelések közül választhatnak az év minden napján. A Barlangfürdő területén a nyári főszezonban kültéri a medencék is nyitva vannak. Időnként éjszakai fürdőzést szerveznek. 

A Selyemréti Strandfürdőben úszó- és gyermekmedence, hatalmas csúszdák, dögönyözők és más élményelemek várják a vendégeket. A minden évszakban nyitott dögönyöző medencében a legnagyobb mínuszokban is vehet egy kültéri, kellemes, forró fürdőt. 

A Barlangfürdő szomszédségában létesül az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, mely nevét az öt ellipszis alakú épületről kapta. A fürdőkomplexumban 3 -korosztályonként- tematikus fürdőcsarnokkal, 6 beltéri- és 2 kültéri medencével, továbbá 3 óriáscsúszdával találkozhatnak. A főépületben található a wellness részleg, ahol a szaunaparkban, masszázson és az élménymedencékben pihentethetik fáradt izmaikat.

Miskolc legmodernebb uszodája, az Egyetemváros közelében felépült Kemény Dénes Városi Sportuszoda az úszás kedvelőinek, a sportolóknak és a szurkolóknak lett kialakítva.

A wellness szerelmeseit a város több wellness hotele kényezteti számtalan szívet-lelket melengető szolgáltatással: pezsgőmedenc, gőzkabinok, masszázsok, szaunák és merülőmedencék, napozóteraszok, fitnesstermek várják a vendégeket.