U

Helyi közlekedés

A vidéki városok közül először Miskolcon indult villamosközlekedés 1897-ben. Az MVK Zrt. járművei jelenleg 36 autóbusz- és 2 villamosvonalon szállítják az utasokat.

A turisták számára elsősorban a következő vonalak lehetnek fontosak: Miskolctapolcára a Búza térről induló 2-es vagy 20-as, Lillafüredre a Felső-Majláthról induló 5-ös vagy 15-ös autóbusszal lehet eljutni. A város kelet-nyugati tengelyében a Tiszai pályaudvarról induló 1-es villamos jelenti a legegyszerűbb eljutási lehetőséget a belvárosba, Diósgyőrbe, illetve a csatlakozást Lillafüred és a Bükk felé.

A 24, 48, 72 és 120 órás Miskolc Pass kártya tulajdonosok számára a kártya érvényességi ideje alatt a közösségi közlekedés ingyenes.


A teljes vonalhálózat

Menetrend: http://www.mvkzrt.hu/menetrend/

A miskolci városi buszokra és villamosokra általában az első ajtónál lehet felszállni, ahol a járművezetőnek be kell mutatni az érvényesített jegyet vagy a bérletet. Menetjegyet a járművezetőnél is lehet váltani, de elővételben olcsóbb. A vonaljegyen kívül vásárolható 10 darabos gyűjtőjegy, illetve 1, 3 vagy 7 napos turistajegy is. A turistajegyek Hungarycard turisztikai kártya birtokában kedvezménnyel is megvásárolhatók.

Menetjegy és bérlet árak:  http://www.mvkzrt.hu/jegy-es-berlet-tipusok/

Jegypénztárak