U

Overallos barlangtúrák a Bükki Nemzeti Park kiépítetlen barlangjaiban

Dátum

2024 jún

24

3300 Eger, Sánc u. 6.

Nézze meg térképen

A Bükki Nemzeti Park (BNP) területén overallos barlangtúrákonlehet részt venni 8 barlangban.

A barlangokban sem villanyvilágítás, sem betonjárda nincs, azonban helyenként létra segíti a közlekedést, pl. a Létrási Vizes-, Esztáz-kői-barlangban, és a Bolhási-víznyelőbarlangban. A barlangok hőmérséklete 9-10 ºC körül alakul, és mindegyikükben találhatók vizes-sáros és száraz szakaszok egyaránt. Fentiek közül a Gyurkó-lápai-barlang, a Lilla-barlang felszíni túraruhában, és akár kézilámpával is bejárható (váltónadrág ajánlott), a többi barlangtúrához azonban sisak, fejlámpa, barlangász overall szükséges, melyet a túravezetők biztosítanak a résztvevők számára, a résztvevőknek csak meleg aláöltözetről, és gumicsizmáról szükséges gondoskodniuk.

A túrák előzetes bejelentkezés alapján bonyolíthatók le, kizárólag a BNP Igazgatóság megbízott túravezetőinek vezetésével.

A barlangtúrák helyszínét és időtartamát az igények alapján, a területi lehetőségek, valamint a résztvevők létszáma, életkora, felkészültsége alapján a BNP munkatársai és túravezetői határozzák meg.

A barlangokat a balesetek elkerülése érdekében csak olyan személyek látogathatják, akik alkohol, nyugtatószer és egyéb gyógyszer, kábítószer befolyásoltsága alatt nem állnak, és fizikai, pszichikai szempontból alkalmasak a barlangtúrákon való részvételre. Kiskorú személyek részvétele esetén a szülő jelenléte, vagy írásos szülői hozzájárulás szükséges. A túrákon való részvétel további feltétele a túrázók részéről a barlangi túravezetők utasításainak maradéktalan betartása!

Túrák indulása

A túra időpontja előtt legalább kettő héttel telefonos egyeztetés, majd írásos bejelentkezés szükséges. Bejelentkezés telefonszámon: 46/533-432 vagy e-mail-en: ferenczyg@bnpi.hu lehetséges.

Figyelem! A túrák időpontjának lefoglalása, a regisztráció kizárólag írásos bejelentkezés alapján történik, mely a szolgáltatás megrendelése is egyben. Kérjük csak azon csoportok jelentkezzenek be, amelyek valóban el is jönnek a kiválasztott barlangtúrára.

Könnyű barlangi túrák 

 • ​Esztáz-kői-barlang
 • Gyurkó-lápai-barlang - 3000/2500 Ft/fő
 • Hllebrand Jenő-barlang - 3000/2500 Ft/fő
 • Kő-lyuk - 3000/2500 Ft/fő - 500/800/1200 Ft/fő
 • Lilla-barlang - 3000/2500 Ft/fő

Közepes nehézségű barlangtúrák:az ár tartalmazza az elengedhetetlenül szükséges felszerelés használati díját.

 • Esztáz-kői-barlang hosszú túra - 3300/3800 Ft/fő
 • Kecske-lyuk - 3900 Ft/fő
 • Létrási-vizes-barlang - 3900 Ft/fő

"Extrém" barlangtúrák: a túrák kifejezetten jó fizikumú, 14 éven felüli személyeknek ajánlott. A sisak, a fejlámpa és a barlangi felsőruházat bérletét az ár tartalmazza. Ezen felül gumicsizma, meleg aláöltözet és felszíni váltóruha szükséges.

 • Bolhási-víznyelőbarlang - 5700 Ft/fő
 • Létrási-vizes-barlang, hosszú túra - 5700 Ft/fő
 • Vénusz-barlang - 4100 Ft/fő

További részletek a BNP honlapján.