U

Miskolci Állatkert

Elérhetőség

3510 Miskolc, Csanyik-völgy, Majális park

Miskolc Pass 24, 48, 72 és 120 órás turisztikai kártyával egyszeri alkalommal ingyenesen látogatható!

Írásos feljegyzések bizonyítják, hogy 1355-ben királyi vadaskert létesült a Csanyik-völgyben, így a Miskolci Állatkert tekinthető hazánk legrégebbi állattartó helyének, amely közel 130 állatfaj és -fajta mintegy 700 egyedét mutatja be természeti környezetben, a Bükki Nemzeti Park szomszédságában.

Távoli földrészek egzotikus állatai, őshonos háziállatfajták és a Kárpát-medence, azon belül kiemelten a Bükk hegység élővilága – ez jellemzi a Miskolci Állatkertet.

Ázsiát többek között a tigris és a perzsa leopárd, a teve és a rhesus-majom, a sokszínű Afrikát a szurikáták, a huszármajmok és a gerezák; Dél-Amerikát sok más mellett a karmosmajom, a tatu és a pekari, míg Észak-Amerikát a mosómedvék és a kúszósülök képviselik, de van kenguru, emu és kacagójancsi is Ausztráliából, hogy minden földrész „megelevenedjen” a Miskolci Állatkertben. A Bükk hegység egykori és jelenlegi lakói közül barnamedvéket, bölényeket, vadmacskákat is láthatunk az Állatkertben.

 

Több mint állatkert

A Miskolci Állatkert a környezet-, természet- és állatvédelem népszerűsítéséért zoopedagógiai foglalkozásokat és tematikus szakvezetéseket is tart. Az állatkertben húzódó tanösvény ismeretterjesztő tábláiról a hazai erdőket, a 9 méteres magaslesről a lombkorona élővilágát lehet megismerni, és a völgy fölött lévő 32 méter hosszú függőhíd is kivételes élményt ígér.

Az Állatkert erdei környezete, tanösvénye önmagában is kivételes helyszín, a programok széles kínálatával azonban páratlan lehetőség arra, hogy hosszantartó barátságot kössenek az idelátogatók a természettel. A naponta tartott állatbemutató, állatsimogató és látványetetés pedig már csak a ráadás.

Egész évben látogatható!

 

Nyári nyitvatartás
március 15-től október 4-ig.
9:00 - 19:00
Pénztárzárás: 18:00
 
Téli nyitvatartás
október 5-től március 14-ig.
9:00 - 17:00
Pénztárzárás: 16:00

 

Elérhetőség

Cím: 3535 Miskolc, Csanyik-völgy

GPS: 48.1248/20.6556

Telefon: +36 46 332 121

E-mail: info@miskolczoo.hu

Web: www.miskolczoo.hu

Facebook: www.facebook.com/MiskolcZoo