U

Miskolctapolcai Bobpálya

Elérhetőség

3529 Miskolc, Csónakázó tó mellett

Miskolc egyik látványossága a miskolc-tapolcai télen-nyáron üzemelő bobpálya. Hamar megkedvelték a kalandkedvelő városlakók és turisták. Ez nem is csoda, hiszen különleges élményt kínál a vendégeknek a barlangfürdő és a csónakázó-tó szomszédságában, a hegyoldalon kialakított bobpálya, amely 800 méter hosszú, ebből mintegy 600 méteren keresztül lefelé száguldanak a bobok a fák közt, miközben 54 méteres szintkülönbséget tesznek meg. A rozsdamentes acél pályán maximum óránként 42 kilométeres sebességet érhetnek el a járművek, amint elérik ezt a határt automatikus fékrendszer gátolja meg a további gyorsulást. Azonban akinek sok ez a sebesség a kézifékkel kedve szerint lassíthatja a bob futását. A jobb és bal kanyarokkal, bukkanókkal tarkított, az erdő fái közt kanyargó, tengeri kígyóra hasonlító pálya igencsak megemeli az utasok adrenalinját, ugyanis közelebb és teljesen biztonságos körülmények közt száguldanak a bobok a fákhoz, mint egy igazi sí. vagy szánkópályán tehetik a sportolók. A minőségre, biztonságra garancia a német precizitással készült bobpálya. Hasonló van Visegrádon és Balatonfűzfőn is. Az országban egyedülállóan mindennap este, villanyfénynél is száguldhatnak a pályán a látogatók.

Arról is gondoskodtak, hogy a különleges élmény életre szóló emlék maradjon. Május 1-től működik ugyanis az automata fotórendszer, amely lesiklás közben megörökít mindenkit, s aki szeretné, a helyszínen megvásárolhatja a monitorról kiválasztott felvételt a célállomásnál (a személyiségi jogokat teljes mértékben tiszteletben tartva az előírások szerint törlik a rendszerből a fotókat). A sokoldalú kiszolgálás érdekében a nyári szezonra pizzériát is nyitnak. Még az evés kedvéért se kell elhagyni a létesítményt, mert természetesen a síhez vagy szánkózáshoz hasonlóan itt is érdemes többször lecsúszni a pályán. Nincs két egyforma csúszás.

A külföldi turistákra is gondoltak a pálya tulajdonosai, ugyanis hat nyelven helyeztek el tájékoztató táblákat a tudnivalókról.

 

Belépő:
 
Felnőtt:
 
1 lecsúszás: 500 Ft/fő
5 lecsúszás: 2.150 Ft/fő
csoportos jegy (20 fő felett): 400 Ft/fő
 
Gyermek (14 éves korig):
 
1 lecsúszás: 400 Ft/fő
5 lecsúszás: 1.650 Ft/fő
csoportos jegy (20 fő felett): 300 Ft/fő
 
 
Május 1-től szeptember 30-ig:
naponta reggel 10-től este 10-ig
 
Október 1-től április 30-ig:
naponta 10.00-18.00 óra között.